Tjänstepensionens dag 27 september

Tjänstepensionens dag 27 september

Tjänstepensionens dag infaller den 27 september varje år. Syftet är att uppmärksamma hur viktig tjänstepension är för alla och att även inspirera arbetsgivare att informera sina anställda om tjänstepension. Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar.

OK, visst har det blivit inflation i dagar att uppmärksamma under året, exempelvis var det skiljetecknets dag!? i söndags.

Men just Tjänstepensionens dag måste nog anses vara en av de viktigaste tycker vi, kanske inte riktigt som julafton och midsommar, men inte långt ifrån. För de flesta svenskar så är totala kapitalet i deras pensioner deras största tillgång. Faktiskt i de flesta fall större än värdet av eventuell villa eller bostadsrätt om man drar bort lånen. Många har ett totalt pensionskapital på 3-7 mkr (helt obelånat) även med normala löner när man passerat 50 år. Gå in på MinPension.se eller Linder & Partners Internettjänst om du vill kolla ditt totala kapital.

Så vad skall man då göra på Tjänstepensionens dag?

  • Pensionen kan vara din största tillgång; lägg därför lite tid och engagemang åtminstone en gång per år för att se över dina pensioner. Självklart får du gärna kontakta oss om du har frågor eller funderingar.
  • Fira denna viktiga dag! T ex med bubbel och/eller tårta, det tänkte i alla fall vi på Linder & Partners göra 😊

HA EN BRA TJÄNSTEPENSIONENS DAG, vi föreslår att du bjuder din partner på lite bubbel och se över era pensioner ikväll.